Primariabm1

Primarul Municipiului Baia Mare a criticat, in termeni duri, un Ordin al Ministrului Educatiei din Noiembrie 2017 prin care ar urma sa se comaseze unitati de invatamant, sa se desfiinteze clase, cu toate consecintele de rigoare.  Primarul Catalin Chereches a declarat, sus si tare, ca in Baia Mare nu se va desfiinta nicio clasa de elevi. Mai mult, edilul a punctat faptul ca isi doreste ca in Municipiul Baia Mare sa existe o educatie de calitate pentru viitorul comunitatii baimarene.

Primarului Catalin Chereches i se pare de-a dreptul revoltator ce se intampla cu sistemul de invatamant si, pentru a stopa un declin al educatiei in Romania, administratia din Baia Mare va lua o pozitie ferma in acest caz si va ataca Ordinul in Contenciosul Administrativ. Primarul Baii Mari este convins ca pasul acesta va fi facut si de alte administratii din tara si, in cazul unei decizii favorabile in Contenciosul Administrativ, demersul va avea si repercusiuni penale. In respectiva situatie, explica primarul, din puntcul sau de vedere, orice fel de inspectorat scolar, inspector general care se raliaza acestui Ordin nu va face altceva decat sa fie partas la o infractiune si, ca atare, trebuie sa raspunda in solidar cu ministrul.

Cat despre “filosofia” costului pe elev in sistemul edicational romanesc, primarul catalogheaza aceasta idee drept una diabolica. In acest sens, Catalin Chereches a aratat faptul ca Baia Mare va devein un exemplu pozitiv de gestionare a situatiei in discutie. Primul pas va fi facut in perioada imediat urmatoare, cand vor avea loc consultari si dialoguri pentru regandirea structurii scolare in municipiul resedinta de judet. Tot factorii implicate in procesul educational, dar si elevii si parintii vor fi consultati in acest sens, astfel incat sa existe o coeziune favorabila comunitatii baimarene. Aceste consultari si dialoguri vor avea loc pana la sfarsitul lunii februarie a.c. pentru ca dupa 1 martie a.c. sa se poata face o propunere concreta Consiliului Local Municipal Baia Mare sis a se bata in cuie o noua structura scolara. Primarul Catalin Chereches a subliniat ca existe cateva chestiuni care necesita analize punctuale, cum ar fi cele ce tin de eficienta, insa, nicio clasa nu se va desfiinta in Baia Mare. Mai mult, se doreste readucerea claselor primare cel putin la nivelul la care fiecare clasa, in parte, sa aiba un invatator, respectiv clasele sa fie clar separate.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz