29025752 10156418009547280 7589748317781753856 N 1200x1000

Sase cadre didactice ale Centrului Universitar Nord din Baia Mare au primit distincția de Profesor Bologna, ei vor fi premiați în cadrul Galei Profesorului Bologna, care se va desfășura anul acesta la Timișoara în data de 19 mai.

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care a ajuns la a XI-a ediție. Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți.
Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.
Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mândri acum cu încă șase Profesori Bologna:


Raul Florin-Drența – Facultatea de Inginerie
Melinda Achim – Facultatea de Litere
Liliana Voș – Facultatea de Litere
Mara Hajdu – Măcelaru – Facultatea de Științe
Rita Toader – Facultatea de Științe
Petrică Pop-Sitar – prorectorul Centrului Universitar Nord din Baia Mare

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizați de către studenții din România. Astfel, în perioada 8-11 martie 2018, s-au desfășurat atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, la care au participat și trei membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”:
Andreea Alexandra Terheș – 11 evaluări
Puț Claudiu Olimpiu – 9 evaluări
Luis Nagy – 6 evaluări
Andreea Alexandra Terheș este printre primii trei studenți evaluatori din țară cu cele mai multe evaluări realizate. Iată o parte din experiența ei:
„Premiem marii profesori care ne inspiră!" - acesta este deviza după care ne-am ghidat în <> noastră.
Dacă până acum profesorii căutau studenți interesați, flexibili și pricepuți la ceea ce fac, acum noi am căutat profesorii cu aceste calități, plus multe altele care să reprezinte portretul Profesorul Bologna. Munca de student evaluator nu a fost una ușoară, dar de fiecare dată ne-am motivat în momentul în care vedeam profesori extraordinari. Sunt acei profesori care te fac să mergi cu plăcere la cursurile lor. Chiar aveam <> la training care suna în felul următor : <<atenție! unii="" profesori="" pot="" crea="" dependență!="">>
Noi am găsit acești profesori, care prin diferite metode te fac să asiști cu foarte mare plăcere la ore. Bineînțeles sunt profesori diferiți cu metode de predare diferite, dar toți cu același scop, iar acest scop ne motivează pe noi să-i încurajăm, să îi susținem și să-i premiem pentru ceea ce fac pentru noi, studenții.
Am discutat cu colegii mei despre această experiență și putem să spunem că cea mai mare satisfacție pe care poți să o ai ca student evaluator este momentul în care îi anunți pe profesorii nominalizați că au fost propuși pentru a primi titlul de Profesor Bologna de către studenții săi. Sentimentul de mândrie și recunoștință care îi cuprinde, atât pe ei cât și pe noi, este superb, li se luminează fața, iar bucuria li se citește pe chip. Noi am avut ocazia să trăim aceste sentimente datorită oportunității oferite de LSPV, și implicit ANOSR. Mulțumim!” – a spus Andreea Alexandra Terheș, student evaluator.

******

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce are ca scop principal reprezentarea, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. LSPV este singura organizație studențească din Maramureș care face parte din ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania), cea mai mare și reprezentativă federație de organizații studențești din Romania.
Liga Studenților ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile și interesele studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relația lor cu departamentul academic și administrativ din cadrul CUNBM dar și a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare. LSPV apără și promovează interesele studenților atât în cadrul universitar cât și în cel al societății românești.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz