Educatie Non Formala2

Lucrătorii de tineret formați în cadrul proiectului Asociației DEIS,„Voluntar Urban- Lucrătorul de Tineret un sprijin în dezvoltarea comunității”, finanțat de către Fondul ONG in Romania, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014,  și-au încheiat perioada de voluntariat. Pe parcursul ultimelor 5 luni, aceștia au desfășurat 12 activități de educație non-formalăgratuite,dedicate tinerilor băimareni și le-au oferit servicii de consiliere care îi sprijine în dezvoltarea personală și profesională.

În perioada septembrie 2015- ianuarie 2016, peste 320 de tineri băimăreni cu vârste cuprinse între 14 si 35 de ani au luat parte gratuit la 12 activități de educație non-formală realizate de catre cei 16 lucrători de tineret din cadrul proiectului Voluntar Urban. Acestea s-au desfașurat la Centrul de Tineret Baia Mare, în licee, dar și în localuri frecventate de ei, pentru a permite o comunicare cât mai eficientă și o atmosferă relaxantă pentru participanți.Temele evenimentelor au abordat probleme contemporane care pot să-i afecteze pe tineri și comunicatea în care ei se dezvoltă:

  • Discursul insitigator la ură
  • Extremismul și infracțiunile motivate de ură
  • Rasismul și xenofobia
  • Homophobia
  • Toleranța și înțelegerea multiculturală
  • Hărțuirea sexuală
  • Violența împotriva femeilor
  • Traficul de persoane
  • Pericolele rețelelor de socializare
  • Drepturile omului cu focus pe drepturile tinerilor
  • Implicare civica și implicare în procesul democratic
  • Consumul de droguri

Aceste evenimente nu au fost singurele activități care au fost puse la dispoziția tinerilor. Pe parcursul celor 5 luni, lucrătorii de tineret au oferit și servicii de consiliere individuală, de care au beneficiat peste 80 de tineri băimăreni.

Proiectul „Voluntar Urban- Lucrătorul de Tineret un spijin în dezvoltarea comunității’ a început în luna aprilie a anului 2015 cu o serie de sesiuni de formare pentru lucrătorii de tineret și a continuat cu un stagiu de voluntariat realizat de aceștia. Proiectul se va finaliza în luna martie, după o perioadă de evaluare a lucrătorilor de tineret, precum și un eveniment de diseminare a rezultatelor proiectului.

Munca lucrătorilor de tineret nu se va încheia, totuși, aici. După acestă experiență, mare parte din lucrătorii de tineret doresc să-și continuie munca începutăîn cadrul proiectului și să se implice în continuare în dezvoltarea tinerilor.

,,Experiența acestui stagiu de voluntariat mi-a dat ocazia sa iau contact cu foarte mulți tineri și chiar sa îi cunosc îndeaproape pe o parte din ei. Am realizat că orașul nostru are un potențial imens în rândul tinerilor și că aceștia merită tot sprijinul pe care putem sa îl oferim pentru că au dorința dar și puterea să aducă multe schimbări benefice în comunitate. Tocmai de aceea, îmi doresc să continui ceea ce am început în acest proiect și să le ofer, alături de colegii de la Asociația DEIS, cât mai multe contexte de dezvoltare.”a declarat Bianca Tătar, unul dintre cei 16 lucratori de tineret.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz