Un motiv l-ar constitui si faptul ca tehnologia de crestere si exploatare a vacii de carne, chiar daca este destul de simpla, nu este foarte cunoscuta de catre crescatori. Un precedent inMaramures exista inca din anul 1997 cand un italian a achizitionat fostul complex de crestere si ingrasare a tineretului taurin de la Sacalaseni si a infiinta o frma specializata in cresterea, explotarea si exportul de taurine. Tehnologia cresterii si exploatarii taurinelor din rase de carne constituie o activitate simpla si este la indemana oricarui crescator de vaci.  Cu alet cuvinte, nu necesita tehnica complicata precum in cazul vacilor de lapte si, in plus, viteii de carne se cresc usor.  Totodata, trebuie subliniat ca vacile se pot intretine aproapte tot timpul anului in adaposturi foarte simple, chiar si saivane cu 2-3 pereti. Apoi, vacile pot fi  montate natural, atunci cand produsii urmeaza a fi destinati sacrificarii si artificial cand femelele sunt intretinute pentru reproductie. Fermierii decisi sa creasca vaci din rase de carne nu au de facut investitii majore in dotarile fermelor, iar conditiile sanitar-veterinare sunt mai usor de respectat in acest caz. 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz