IMG 20180212 171733 1600x1000

In urma cu 10 ani, pe vremea aceasta, un grup de pasionati de automobilism se lupta cu timpul si cu formalitatile necesare pentru organizarea in Maramures, in cea de-a doua jumate a lunii aprilie 2008, a etapei de Romania a Raliului Europei Centrale (Central Europe Rally Dakar Series) defasurat pe teritoriile statelor Ungaria si Romania. A fost vorba despre o competitie inedita care a inlocuit, in acel an, cunoscutul Raliu DAKAR, competitie auto anulata in 2008 din motive de securitate.

Timp de aproape o saptamana, circa 130 de autoturisme 4X4, cam tot atatea motociclete si ATV-uri, precum si cateva zeci de camioane s-au intrecut in cea mai importanta competitie automobilistica desfasurata in Romania dupa Revolutia din Decembrie ’89 si poate chiar in istoria automobilismului din Romania. Concurenti cu nume grele ale automobilismului mondial au putut fi vazuti in carne si oase in aprilie 2008 in Baia Mare, printre care si multiplul campion mondial Carlos Sains cu a sa masina de curse VW Touareg. Evenimentul auto-moto din aprilie 2008 din Maramures a fost si un bun prilej de promovare turistica a judetului nostru, in conditiile in care poate chiar si 3.000 de persoane- incluzand participantii, echipele tehnice, organizatori, observatori, jurnalisti si pasionati auto din tara si din strainatate- au luat cu asalt Maramuresul in acele zile. Cu alte cuvinte, a fost si o buna propaganda turistica, nu doar evenimentul automobilistic in sine. Pacat ca nu s-a mai organizat o competitie de acel rang in Maramures din acel an memorabil 2008.

Acum, la implinirea a 10 ani de la acel fericit si de neuitat eveniment automobilistic, o mica parte din trupa de organizatori de atunci vrea sa marcheze deceniul cu o manifestare inedita. In discutie se afla un eveniment cu durata de 10 zile care se va desfasura in perioada 20 - 29 aprilie in municipiul Sighetu Marmatiei si in imprejurimile sale. Initiatorul evenimentului este Ioan Pop, cunoscutul om de raliuri- fost director al ACR Maramures si pionul de baza al manifestarii Dakar Series 2008 din Maramures. Evenimentul aniversar se numeste “Maramures Auto- Moto- Show” si consta in cate o zi de activitati automobilistice si de motociclism” carting, parada moto, raliuri tehnico-aplicativ, expozitie de masini de epoca, rally-raid etc. Practic, in fiecare zi din perioada 20 - 29 aprilie a.c. se va derula cate un eveniment auto- moto in Sighetu Marmatiei si in imprejurimile municipiului din Maramuresul Istoric.

Ioan Pop a declarat pentru ziarul electronic ZIUA24.RO ca Rally- Raidul care va figura in programul evenimentului “Maramures Auto- Moto- Show” se va desfasura pe traseul Raliului Dakar Series din aprilie 2008 din Maramures. Dincolo de caracterul aniversar si latura sportiva, prin acest eveniment se urmareste sarbatorirea automobilului, promovarea turismului auto si a Maramuresului si, nu in ultimul rand, promovarea tinerelor talente si a amatorilor locali din sfera automobilismului -precum David Tarta si Andrei Zbigniew Brezoszki.

Organizatorii evebimentului “Maramures Auto-Moto-Show” sunt Fundatia RANEDO Baia Mare, Primaria Sighetu Marmatiei si Consiliul Judetean Maramures.

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz