Lexus LS Safety Standard 1200x800

 


Sistemul de siguranță Lexus +, dotare standard în toată gama modelului anului 2020

 

PLANO, Texas, USA (19 iunie 2019)

Potrivit Administrației naționale pentru siguranța traficului rutier (NHTSA), în anul 2017 s-au înregistrat aproape 6,5 milioane de accidente raportate (cele mai recente date disponibile), multe dintre acestea putând fi evitate. Coliziuni care duc la răniri pot fi adesea cauzate de o întârziere în recunoașterea situației de către șofer și de capacitatea lui de a reacționa în consecință.


Într-o mișcare pentru a preveni astfel de accidente înainte de a se întâmpla, Lexus Safety System + va fi o caracteristică standard la toate vehjculele Lexus din SUA începând cu modelul anului 2020. "Lucrăm pentru prevenirea accidentelor înainte de a se întâmpla", a declarat David Christ, vicepreședinte și director general al diviziei Lexus. "De aceea am dezvoltat astăzi unele dintre cele mai avansate caracteristici de siguranță pe șosea, iar acum aceste sisteme vor fi echipamente standard pe fiecare model pe care îl vindem. "



Conceput pentru a ajuta la protejarea șoferilor, pasagerilor și a pietonilor, Lexus Safety System + este o suită integrată de patru pachete avansate de siguranță activă ancorată prin avertizare și frânare automată pre-coliziune. Acest sistem Lexus Safety System + include:


* Sistemul pre-coliziune cu detectarea pietonilor


Acest sistem este conceput pentru a ajuta la detectarea unui vehicul anterior sau a unui pieton în fața Lexus-ului, în anumite condiții. În cazul în care sistemul detectează o coliziune frontală pietonală sau potențială, sistemul este proiectat pentru a activa o alarmă sonoră și vizuală în timp ce pregătește în mod automat asistența la frânare pentru un răspuns sporit la frânare. Dacă șoferul nu se oprește la timp, sistemul este proiectat să înceapă automat frânarea înainte de impact și, în unele cazuri, chiar poate opri autovehiculul.


* Alerta de părăsire a benzii de rulare


Acest sistem utilizează o cameră de înaltă rezoluție pentru a monitoriza marcajele de bandă vizibile și pentru a determina poziția vehiculului pe o bandă. Dacă se detectează o părăsire neașteptată a benzii de circulație sau o posibilă plecare datorată legăturii la viteze mai mari de 32 mph, sistemul încearcă să avertizeze șoferul cu avertizări audio și vizuale și vibrații ale volanului.


* Intelligent High Beams


Pentru a oferi o vizibilitate sporită atât pentru șoferul Lexus, cât și pentru alți șoferi, Intelligent High Beams oferă o iluminare suplimentară pentru a menține șoferul concentrat pe drum. Atunci când drumul din față este clar, sistemul este implicit la modul de fază lungă, apoi trece temporar la fascicule mici atunci când detectează farurile sau capacele vehiculelor din față.


* Dynamic Cruise Control dinamic


Acest sistem utilizează tehnologia radar și a camerei pentru a ajuta la menținerea unei viteze prestabilite și a unei distanțe față de vehiculul din față. Dacă conduceți la viteze pe autostradă și drumul din față se degajează, vehiculul revine la viteza prestabilită.



@ Istoria viitoare a angajamentului față de siguranță


Oferind Lexus Safety System + standard pentru toata gama Lexus, toate vehiculele sale reprezintă cea mai recentă piatră de hotar în istoria de 30 de ani a brandului de a crea și de a oferi progrese și inovații în siguranță - concepute pentru a preveni accidentele și pentru a proteja oamenii. "O lume fără accidente este ceea ce vedem", notează Christ. "Este un scop ambițios, dar unul pe care ne-am angajat să-l realizăm".

Printre inovațiile de siguranță Lexus, care revoluționează revoluția, se numără ingeniozitatea la testele de impact și siguranța în lumea reală.

 

* Modelul uman total pentru siguranță


Dezvoltarea multor caracteristici de siguranță ale autoturismelor Lexus beneficiază de software-ul Total Human Model for Safety sau THuMS, software-ul virtual de tip "crash dummy". Spre deosebire de modelele tipice care oferă 119 puncte de date, THuMS oferă milioane de puncte de date și reprezintă în detaliu oamenii reali, inclusiv forma exterioară, precum și oasele, mușchii, ligamentele, tendoanele și organele interne, pentru a detecta chiar și răni sau vânătăi. Acest lucru înseamnă că testele de impact pot fi efectuate pentru a determina impactul asupra soluțiilor pentru un număr fără precedent de potențiale coliziuni asupra unei varietăți aproape nesfârșite de oameni, de la mari la mici, de la tineri la bătrâni și chiar de la diferențe de gen. Tehnologia THuMS reprezintă, fără doar și poate, un progres în domeniul siguranței umane. 


* Advanced Driving Simulator


Dezvoltat pentru a înțelege mai bine comportamentul șoferului, Lexus a proiectat și construit unul dintre cele mai avansate simulatoare de conducere din lume. O structură masivă și multidimensională care acoperă un spațiu de dimensiunea unui teren de fotbal, acest simulator futurist poate simula călătoria pe echivalentul a 186 de mile pe oră, se înclină până la 30 de grade și se mișcă în șase direcții deodată. În interior, șoferii obișnuiți - într-un vehicul actual Lexus - navighează printr-o lume virtuală de 360 ​​de grade. Acest lucru permite ca reacțiile lor să fie analizate în situații din lumea reală fără consecințe din lumea reală.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz