1524384768150 Dsc0006 S4 1200x800

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat în zona de responsabilitate, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat cantitatea de 6.720 pachete țigări, în valoare de aproximativ 78.300 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

* În data de 20 aprilie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, pe sensul de intrare în România, două autoturisme, care aveau locașuri special amenajate în bordul acestora, în care transportau țigări de proveniență ucraineană.
În primul autoturism condus de către cetățeanul ucrainean Dymitro T., în vârstă de 30 de ani, lucrătorii noștri împreună cu reprezentanți de la autoritatea vamală au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 400 pachete de țigări, mărcile Kent și Rothmans, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
În al doilea autoturism condus de către cetățeanul ucrainean Stepan M., în vârstă de 44 de ani, a fost descoperită, tot în bordul mașinii într-un locaș special amenajat, cantitatea de 220 pachete țigări, de aceeași proveniență, de diferite mărci.
Și în acest caz, țigările în valoare de 330 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În ambele cazuri, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni au primit interdicție de a intra în România, pe o perioadă de 5 ani.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului au descoperit, în zona de responsabilitate, abandonate, 7 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 3.400 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 39.700 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora.

* Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.
Astfel, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Costileva de Jos, două persoane care transportau colete voluminoase. La observarea lucrătorilor noștri, bărbații au abandonat baxurile și au fugit pe teritoriul statului vecin.
Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.900 pachete de țigări marca Marble, în valoare de 28.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

*Tot în zona de responsabilitate, au descoperit un colet cu țigări și colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, jud. Maramureș.
Polițiștii de frontieră din cadrul acestei structuri au observat cum un bărbat a abandonat un bax pe malul românesc al râului Tisa, după care s-a întors înot, pe teritoriul ucrainean.
În urma inventarierii coletului, s-a constatat că acesta conține 800 pachete țigări, marca Marble de proveniență ucraineană, în valoare de 9.360 lei.
Și în acest caz, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări, în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz