Drum00

6 milioane de lei alocați de Guvernul României pentru modernizarea rețelei stradale în comuna Cicîrlău

În ultima ședință a Consiliului Local Cicîrlău a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru a fi prezent la semnarea a două contracte extrem de importante pentru locuitorii comunei, contracte finanțate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). La invitația primarului comunei Cicîrlău, Sorin Lupșe, șeful administrației județene s-a adresat consilierilor locali, arătând faptul că, prin dezbrăcarea hainei politice și concentrarea doar pe aspectele administrative ale comunității, comuna Cicîrlău are o șansă reală de dezvoltare.
Un prim proiect care a fost semnat, în sumă de 5.895.965,00 lei și cu o valoare totală a investiției de 6.187.727,00 lei privește obiectivul de investiții ”Modernizare rețea stradală în comuna Cicîrlău”, iar obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul MDRAPFE, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene. Cel de-al doilea proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării cu suma de 189.076,15 lei este pentru ”creșterea eficienței energetice a Școlii nr. 2 Ilba, comuna Cicîrlău”, unde valoarea totală a investitiției este de 220.574,26 lei.


Primarul comunei Cicîrlău, Sorin Lupșe a dorit să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru sprijin și implicare. ”Vorbim de contracte în valoare de aproximativ 60 de miliarde lei pentru obiectivele "Modernizare rețea stradală în comuna Cicîrlău", unde intră mai multe străzi din Cicîrlău, Ilba și Bârgău, dar și "Creșterea eficientei energetice a școlii nr.2 din localitatea Ilba ". Este doar începutul în procesul de modernizarea completă a comunei noastre. Munca noastră începe să dea roade, urmând ca, în perioada următoare, să mai semnăm și alte contracte de finanțare prin fonduri europene, dar și guvernamentale, ceea ce ne obligă la responsabilitate și mai multă muncă în vederea urmăririi tuturor procedurilor legale până la demararea efectivă a lucrărilor, realizarea și finalizarea acestora. Vorbim de proiecte mari de investiții în diferite domenii precum rețele de apă și canalizare, extinderea rețelei de gaz, infrastructură rutieră, învățământ, cultură, sport etc”, a declarat primarul comunei Cicîrlău, Sorin Lupșe.