DSC 0095 2 1200x800

Deschiderea regalului automobilistic ”Maramureș
Auto-Moto-Show” la Sighetu Marmației

În municipiul Sighetu Marmației a avut loc, în Piața 1 Decembrie 1918, deschiderea regalului automobilistic ”Maramureș Auto-Moto-Show”, la care au participat prefectul Vasile Moldovan, primarul Horia Scubli, organizatorul competiției, Ioan Pop, consilierul județean Dorel Orza, trei tineri piloți de raliuri, dar și o numeroasă asistență. Pe perioada desfășurării evenimentului ce dorește să marcheze 10 ani de la desfășurarea seriei Dakar Series în Maramureș vor avea loc concursuri de karting în zona ”Grădina Morii”, a doua etapă din Campionatul Național Off Road 2018, parada de automobile retro, acțiuni de educație rutieră, intervenții specifice structurilor Ministerului Afacerilor Interne, un concurs Off Road pentru motociclete, Rally Raid, parada auto, saloane auto. Dorința organizatorilor a fost aceea de a anima automobilismul turistic, Maramureșul prezentând ca formă de relief geografic, zone bine definite pentru practicarea de sporturi extreme. Despre importanța desfășurării manifestării au vorbit prefectul de Maramureș, care a făcut referire la importanța alegerii municipiului Sighetu Marmației ca locație a unui eveniment interesat pentru locuitori și turiști. Primarul municipiului din Maramureșul istoric a precizat că de multă vreme nu a avut un eveniment de asemenea amploare în localitatea de la poalele Dealului Solovan și a mulțumit Consiliului Județean Maramureș pentru susținerea financiară. Președintele fundației ”Ranedo”, organizatoarea regalului, Ioan Pop a făcut referire la aniversarea a 50 de ani de la înființarea județului Maramureș, la împlinirea a 50 de ani de la desfășurarea în județul nostru a primului raliu, în Pasul Gutâi.

La deschiderea manifestării au fost prezenți trei tineri piloți, Andrei Brezoszki, Iocsak Ramona Natalia și David Tarța. Aceștia au fost premiați de sponsorii regalului automobilistic. Campionii naționali Ioscsak Ramona Natalia și David Tarța au evoluat în fața celor prezenți într-o sesiune de drifting, cu mașini special pregătite, dovedindu-le spectatorilor îndemânarea la volan și faptul că titlurile de campion național câștigate (la vârsta de 16, respectiv 14 ani) necesită pasiune și o pregătire fizică și psihică adecvată. Măsurile de ordine și siguranță publică pe perioada sesiunii de driting au fost asigurate de jandarmi, polițiști și poliția locală.

Prima seară s-a încheiat cu prezentarea unor mașini de karting și concurs de îndemânare a acestui sport ce se poate practica la nivel profesionist sau ca hobby. 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz