Biblioteca2

Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 23 - 28 aprilie la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Oaspetele bibliotecii: artist plastic Ion Anton Varna, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici „Alexandru Şainelic”
Luni, 23 aprilie
În conformitate cu reglementările legale în vigoare*, 23 aprilie este declarată "Ziua Bibliotecarului din România".
Cu această ocazie, toţi angajaţii bibliotecii vor participa la o activitate cu specific biblioteconomic, organizată la Biblioteca Judeţeană "Ioniţă Scipione Bădescu" Sălaj, în parteneriat cu bibliotecile judeţene din Cluj, Bihor, Satu Mare.
În ziua de 23 aprilie 2018, Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" va fi închisă.
*H. G. nr. 293 din 14 aprilie 2005
Marţi, 24 aprilie
ora 16, Sala de conferinţe
Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș organizează „FESTIVALUL POVESTIRILOR DIGITALE”, ediția a IV-a.
Evenimentul celebrează povestitorii digitali, participanţi la cursul DigiTales, organizat de Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare, în perioada ianuarie – martie 2018.
Prezintă: Corina Șandor-Martin - Trainer DigiTales.

Miercuri, 25 aprilie
ora 15, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţii „Virtuţi adormite”, semnată de dr. Dan Mircea Fărcaş, prima carte motivaţională destinată pacienţilor cronici din România. Evenimentul este organizat de Farmacia „Nordpharm” Baia Mare în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, WORWAG Pharma şi Clinica Oncopremium Baia Mare.
Prezintă: Conf. dr. Dan Mircea Fărcaş, Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Joi, 26 aprilie
ora 14:15, Secţia împrumut carte pentru adulţi
Va avea loc o activitate de promovare a cititului intitulată “Ce mai citesc tinerii?”, la care tinerii sunt invitaţi să participe din proprie dorinţă, după orele de curs. Vor fi implicaţi voluntari şi utilizatori ai bibliotecii.
Scopul acestei activităţi este apropierea tinerilor de carte, descoperirea sau redescoperirea dragostei pentru lectură, dezvoltarea şi consolidarea capacităţii de exprimare liberă, fără teama de a fi criticat.
ora 17, Sala de conferinţe
Va avea loc conferinţa intitulată „Viaţa împlinită – de la mister la certitudine”, susţinută de psiholog clinician Anton Şuluman.

Vineri, 27 aprilie
ora 11, Sala de conferinţe
Va avea loc ediţia a VIII-a a simpozionului şi concursului naţional de comunicări ştiinţifice intitulat „S. O. S. - Producţia de alimente”.
Proiectul este realizat de către Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.
Programul „Şcoala altfel” la Biblioteca Judeţeană în perioada 24-27 aprilie
Marţi, 24 aprilie
Orele 9-12:30, Sala de conferinţe
Începând cu ora 9.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei preg. B (prof. Maria Curac) de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” şi elevii claselor I A şi a II-a A de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, însoţiţi de cadrele didactice Elena Pustai-Codreanu şi Camelia Onaci.
Începând cu ora 11.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Fărcaşa şi Grădiniţa cu Program Normal Tămaia (dir. prof. Vele Viorelia Maria).
Începând cu ora 17:30, la Ludoteca Secţiei pentru copii va avea loc o seară de lectură „Hrănirea sănătoasă a copilului”, coordonator Alexandra Ionescu.

 

Miercuri, 25 aprilie
Orele 9-12:30, Sala de conferinţe
Începând cu ora 9.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei pregătitoare şi claselor I şi a III-a C de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, însoţiţi de cadrele didactice Ileana Avram, Camelia Minghiraş şi Emilia Coroian. Pentru aceiaşi elevi va fi pregătită şi o expoziţie de carte cu caracter enciclopedic.
Începând cu ora 10.30, în Sala de conferinţe, va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei pregătitoare şi claselor I-IV de la Şcoala Gimnazială Unguraş şi preşcolarii din grupa mijlocie de la Grădiniţa Nr. 9, însoţiţi de prof. Lidia Mesaroş.
Joi, 26 aprilie
Orele 9-12:30, Sala de conferinţe
Începând cu ora 8.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii clasei preg. A de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, însoţiţi de prof. Alexandra Dragoş.
În cadrul Programului „Sunt cititor la bibliotecă!”, va avea loc înscrierea la bibliotecă a elevilor claselor I A şi I B de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, însoţiţi de cadrele didactice: Anca Toth şi Simona Pop.
Începând cu ora 11.00, în Sala de conferinţe va avea loc o proiecţie de film pentru elevii claselor a II-a A, a II-a B şi a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, însoţiţi de cadrele didactice: Ramona Petrean, Diana Tarţa, Viorica Covaciu, şi Rodica Horgoş.
Vineri, 27 aprilie
Orele 9-10:30, Sala de conferinţe
În Sala de conferinţe, va avea loc o proiecţie de film pentru elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”.
Pe parcul întregii săptămâni vor avea loc prezentări tematice de carte pentru toate categoriile de vizitatori şi realizatori de activităţi.

Activităţi extra muros din săptămâna 23 – 28 aprilie
Marţi, 24 aprilie
Bibliotecara Paula Roman va prezenta copiilor de la Şcoala Gimnazială Băseşti (dir. prof. Iulia Papariga) covoarele povestitoare „Legenda sticletelui” şi „Micul peştişor roşu”. Vor participa preşcolarii din grupele mică, mijlocie şi mare de la Grădiniţa Odeşti şi Grădiniţa Băseşti, însoţiţi de cadrele didactice: Delia Petian şi Cornelia Iştovan şi elevii din clasa pregătitoare şi clasele I–IV de la Şcoala Gimnazială Băseşti, însoţiţi de cadrele didactice: Ramona Iluţ, Corina Krişan, Ortenzica Krupicer, Elena Ghiţ şi Silvia Bolchiş.
În perioada 24-27 aprilie, bibliotecara Mirela Avram de la Filiala ,,Nicolae Iorga” va prezenta covorul povestitor „Capra cu trei iezi”, şcolarilor din clasele 0 A, 0B, 0D de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” (director profesor Mihai Boloş) şi copiilor din grupa mică, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 (director Carmen Condor).

Joi, 26 aprilie

La Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din localitatea Jibou, jud. Sălaj, bibliotecarele Amalia Talpoş şi Mara Popovici vor prezenta covoarele povestitoare: „Ridichea uriaşă”, „Povestea sticletelui”, „Cei trei purceluşi” şi „Căsuţa din oală” copiilor din clasele pregătitoare şi din clasele I–IV

 

Vineri 27 aprilie
La Şcoala Gimnazială Săcălăşeni(dir. prof. Veronica Moje), bibliotecara Ioana Ţiplea va prezenta covorul povestitor „La Fermă”. Vor participa preşcolarii din grupele mică, mijlocie şi mare de la Grădiniţa Săcălăşeni şi Coruia, însoţiţi de cadrele didactice: Maria Florian şi Mariana Alexa.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz