Gutai Resize

 

 

Vremea s-a incalzit fata de intervalul precedent. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 94 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 4 grade la Ocna Sugatag si 6 grade in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse la munte si local in rest. Masura, aseara, pana la 42 cm la Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de 1 grad la Cavnic, 2 grade la Targu Lapus si 5 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa, -2 grade.

Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul umed si partial umed. Cerul este acoperit. Ninge slab in Pasul Gutai, precipitatii sub forma de ploaie cad pe DN1C, E58 si DN18B. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 12 utilaje si au imprastiat 15,5 tone sare.

Nivelurile și debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Gheata este prezenta la malurile raului Ruscova. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 80 cm la Cavnic, 62 cm la Baiut, 60 cm la Firiza, 59 cm in Pasul Gutai, 28 cm la Luhei, 25 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer 23 cm la Coroieni, 20 cm in Baia Borsa, 16 cm in Poiana Borsa, 12 cm la Targu Lapus, pe Valea Vaserului si in Leordina, 10 cm la Moisei si pe Valea Viseului.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

Valori ale temperaturii aerului acum: 0 grade la Cavnic si Borsa, 1 grad la Targu Lapus, 2 grade la Baia Sprie, Ocna Sugatag si Viseu de Sus, 4 grade in Baia Mare, la Sighetu Marmatiei.

Vremea va fi astazi, in judet, in general inchisa si mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar noaptea precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in cursul noptii. Pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 8 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat conditii de ceata.

Marti, 12 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, la munte si local in rest va ninge. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare ziua, iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -8 si -5 grade.

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz