Municipiul Baia Mare, in calitate de beneficiar, deruleaza proiectul cu titul "Cresterea accesibilitatii urbane prin modernizarea strazii Oborului din Municipiul Baia Mare", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”. Valoarea totala a proiectului este de 13.466.403,68RON, din care TVA 2.553.636,147: asistenta financiara nerambursabila solicitata 10.128.622,11 RON si contributia proprie a beneficiarului 784.145,43RON. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Organism Intermediar - Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Data semnarii contractului de finantare – 15.02.2013. Perioada de implementare este de 22 de luni, existand posibilitatea de a solicita o prelungire de sase luni, in cazul in care va fi necesar pentru finalizarea lucrarilor de executie.
Modernizarea strazii Oborului este o necesitate, deoarece prin reabilitarea partii carosabile va creste viteza, siguranta si confortul in circulatie si, in acelasi timp, are loc reducerea gradului de poluare. Prin proiect, se va amenaja un sens giratoriu, o pista pentru biciclisti, un numar de 102 locuri de parcare, amenajate adiacent partii carosabile. De asemenea, se vor amenaja cinci perechi de statii de autobuz, care vor fi amplasate in afara carosabilului. Se va reabilita pasajul existent, astfel incat acesta sa poata prelua traficul greu care se va desfasura in aceasta zona a municipiului Baia Mare. Pasajul reabilitat va servi la o mai buna distributie a traficului si degrevarea circulatiei spre DN18 si DC25. Prin extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare, vor exista economii considerabile pe viitor, asigurand consumatorilor de apa din zona un mediu mai sanatos si crescand confortul celor care tranziteaza strada prin eliminarea baltilor cu apa.
Ca rezultate in urma implementarii proiectului, preconizam urmatoarele: modernizare spatiu public urban (carosabil, trotuare, parcari); imbunatatirea accesibilitatii inspre/dinspre cartier; marirea sigurantei in circulatie si reducerea numarului de accidente; reducerea timpului de tranzitare; cresterea potentialului economic si turistic al cartierului Orasul Vechi; cresterea atractivitatii zonei; imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor, diminuarea gradului de poluare prin reducerea noxelor si a poluarii sonore.