Received 1501737883196460 1200x800

Joi seara, sala de sedinte a Primariei Baia Sprie a gazduit evenimentul de lansare a filmului documentar ”Lada cu Zestre” cu Marița Grigor din Chiuzbaia in rolul principal. Manifestarea a suscitat interesul catorva zeci de localnici si nu numai, sala fiind arhiplina. Evenimentul a fost organizat de Centrul National de Informare și Promovare Turistica Baia Sprie, Casa de Cultura Baia Sprie si # Rby Studio.

Pe langa vizionarea documentarului de exceptie, cei prezenti la eveniment au avut prilejul sa poarte si un dialog deschis despre traditiile locului. Avand in vedere ca protagonista documentarului - Marița Grigor, mester popular din Chiuzbaia, localitate apartinatoare orasului Baia Sprie- era prea emotionata, au raspuns intrebarilor curiosilor alti oameni de vaza din Baia Sprie. Parintele Mada, poetul Vasile Bele, primarul Alin Sebastian Birda, directorul Sorin Todoran le- au vorbit celor prezenti despre modul cum se pregateste canepa, melițatul, valtori, cergi, jocul de la sura, sezători etc.

 
Cat priveste filmul documentar propriu- zis, acesta prezinta traditiile locului punand accent pe povestea de viata a Mariței Grigor. In linii mari, filmul documentar "Lada cu zestre" reliefeaza viata de la tara, preocuparile oamenilor de la tara, familia taranului roman, ocupatiile acestora s.a.m.d.

 Received 1501746083195640 1200x800

De remarcat, printre participantii la eveniment: Alin Sebastian Bîrda- Primarul Orasului Baia Sprie, Sorin Todoran- Directorul Casei de Cultura Baia Sprie, etnologul Pamfil Bilțiu, consilieri locali, angajați ai Primariei Baia Sprie si ai Centrului de Informare Turistica Baia Sprie. De asmenea, la eveniment a luat parte si Robert KERSZKA de la #Rby Studio, autorul montajului filmului documentar "Lada cu zestre" cu Marița Grigor, mester popular din Chiuzbaia, Baia Sprie.

 Orca Image 1510327226698.jpg 1510327226807 1200x800

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz