Casaculturabs1

La Casa de Cultura Oraseneasca din Baia Sprie s-au finalizat, cu succes, lucrarile de reabilitare a acoperisului cladirii- monument. Lucrarile in cauza se impuneau a fi executate avand in vedere gradul de uzura ridicat al acoperisului si riscul ca infiltratiile de apa sa afecteze structura cladirii emblematice a orasului Baia Sprie.

23561483 850887528406208 8536457982866122423 N 1200x800

Primul pas in reabilitarea Casei de Cultura fiind facut, edilii urbei, alaturi de Sorin Todoran-directorul obiectivului de cultura, au trecut la urmatoarea faza a reabilitarii Casei de Cultura a orasului Baia Sprie si anume la reparatii si modernizari de interior. Potrivit directorului Sorin Todoran, lucrarile de interior au demarat la primul nivel al cladirii,incepand chiar cu spatiul de dupa usa de la intrare. Se va continua, apoi, cu scarile care duc la etaj, nivel la care se afla si Biblioteca Oraseneasca, urmate de spatiile de la etaj. Nu va fi omis nici tavanul din sala de spectacole, care va fi supus la randul sau unor reparatii-modernizari, cu mentiunea ca se va pastra arhitectura actuala a acestuia. “Aceste lucrari de interior presupun modificari de aspect in sensul improspatarii interiorului, cu pastrarea arhitecturii actuale avand in vedere ca facem referire la un monument de categoria a II-a. Practic, se vor aduce imbunatatiri spatiilor din interiorul Casei de Cultura atat ca aspect, cat si ca functiuni. Am zis ca incepem cu Casa de Cultura din Baia Sprie dat fiind faptul ca aceasta este un momument cu o insemnatate istorica aparte. Spun asta caci, in drumul lor spre Alba Iulia, la Marea Unire de acum 99 de ani, delegatiile de peste Deal si din Cavnic s-au oprit in Baia Sprie la Hotel Corona, locatie in care acum functioneaza Casa de Cultura”, a declarat Sorin Todoran directorul Casei ed Cultura Baia Sprie. Conform estimarilor directorul Sorin Todoran, lucrarile de reabilitare-modernizare a interiorului Casei de Cultura Baia Sprie se vor finaliza pana la sfarsitul primaverii anului viitor.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz