Calcitul Furat 1200x800

Expoziții temporare organizate în străinătate, în țară și la sediu, dezvoltarea patrimoniului muzeal prin donații, organizarea și participarea la simpozioane, la manifestări muzeografice specifice și publicarea de articole, înregistrarea unui nou record lunar de vizitatori, creșterea veniturilor proprii și derularea în premieră a unor proiecte culturale – implementarea unui proiect finanțat de AFCN, organizarea unei școli de vară și a unui simpozion național – iată principalele activități ale Muzeului de Mineralogie care au facut din anul 2017, an în care acesta a aniversat 25 de ani de la înființarea juridică, un an fructuos, prin care a demonstrat că reuseste să se mențina în trendul ascendent din ultimii ani.

Premierele anului 2017 au fost reprezentate de câștigarea primului proiect la Administrația Fondului Cultural Național, organizarea în colaborare cu partenerii noștrii a unei școli de vară și transformarea simpozionului „Patrimoniul Natural” în simpozion național.

Proiectul „Percepții senzoriale inedite – fascinația cristalelor” a fost depus la cea de-a doua sesiune de finanțare anuală susținută de AFCN. Câștigarea fondului nerambursabil a reprezentat pentru Muzeul de Mineralogie posibilitatea de a realiza o expoziție mai aparte, dedicată și persoanelor cu deficiențe de vedere. Un alt proiect important realizat în premieră de Muzeul de Mineralogie în anul 2017, l-a reprezentat Școala de vară „Geodiversitate în Maramureș”.Cea de-a treia premieră a anului a fost reprezentată de evoluția pe care a înregistrat-o simpozionul „Patrimoniul natural”. Demarat în anul 2015, la cea de-a treia ediție am reușit să îl aducem la rangul de simpozion național. 

Numărul total de vizitatori înregistrat în anul 2017 a fost de 27.882. Această valoare se situează pe locul doi după cea din anul 2016, când s-a depășit recordul absolut prin înregistrarea unui număr de 32.810 vizitatori. Totuși, anul 2017 a adus depășirea unui record în ceea ce privește numărul de vizitatori, mai exact, în luna mai a acestui an, a fost depășit recordul lunar înregistrat până în acel moment, înregistrându-se 6706 vizitatori. În graficul următor se poate observa repartiția vizitatorilor pe parcursul întregului an. (Sursa text: http://www.muzeuminbm.ro ; Sursa foto: http://www.doza24.ro)

Vezi intreaga stire AICI

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz