A181761 Large 1200x1200

* Festivalul cu artiștii de clasă mondială Pekka Kuusisto, Sol Gabetta și Cameron Carpenter

* Aniversare: Academia Corală a Tinerilor Audi a sărbătorit al 10-lea an

* Primul concert de salon în camera de zi a unui fan al muzicii clasice

În concordanță cu tema "Locuri de dorință" din acest an, concertele de vară Audi vor prezenta un program versatil între 13 și 28 iulie, cu vedete internaționale de muzică clasică ce se desfășoară pe scene alternante. Asteptand publicul este un spectru variind de la muzica timpurie cu gambista Jordi Savall la un program duo vioara cu Patricia Kopatchinskaja si Pekka Kuusisto. Violonistul finlandez este un subiect al festivalului de anul acesta și va concerta la concertul în aer liber, printre alte spectacole.

Concertele de vară împing granițele și convențiile și explorează un nou potențial cu muzică în locuri speciale cum ar fi Muzeul pentru Artă Concretă (18 iulie) și Muzeul Lechner (22 iulie), și cu repertorii neobișnuite ca un film silențios cu acompaniament improvizat viu pe organe 24 iulie) sau instrumente neobișnuite, cum ar fi cvintetul clasic de șir cu trio electric (28 iulie).

Academia corală a Tinerilor Audi va sărbători cea de-a zecea aniversare a festivalului și va juca împreună cu Academia pentru Muzică Veche. Sub conducerea lui Martin Steidler, cele două ansambluri vor interpreta "Schöpfung" (19 iulie) de Joseph Haydn. Academia Corală a Persoanelor de Tineret a sărbătorit premiera scenică cu acest oratoriu la concertele de vară din 2008. Lucrarea lui Haydn formează, de asemenea, punctul tematic de referință pentru interpretarea "Gegenentwürfe" (22 iulie) în Muzeul Lechner. În acest parteneriat între Stadtjugendring Ingolstadt și Audi ArtExperience, tinerii din medii culturale diferite lucrează împreună creativ sub supravegherea instructorilor de muzică.

În timpul festivalului de muzică, Muzeul de Artă Concrete este dedicat programului de duo vioară Patricia Kopatchinskaja și Pekka Kuusisto. Artistul finlandez se concentrează pe Concertele de vară Audi din acest an și se simte acasă în canonul clasic al concertelor, precum și în muzica electronică, jazz sau heavy metal. La concertul de deschidere al Festivalului (13 iulie), muzicianul versatil va interpreta, printre altele, o vioară electrică. În partea și ca dirijor al Orchestrei de Cameră Mahler, el prezintă un program cu literatură predominant scandinavă, completat de Simfonia nr. 1 a lui Beethoven.

În biserica Asamkirche Maria de Victoria, violoncelulistul Sol Gabetta va concerta cu Celé Concerto No. 2 "Presence" de Pēteris Vasks (20 iulie), împreună cu Orchestra de Cameră din Basel. Cvartetul Schumann cu clarinetistul Andreas Ottensamer (21 iulie) poate fi de asemenea experimentat aici.

Pentru prima dată, concertele de vară Audi 2018 vor găzdui, de asemenea, un concert salon în cadrul celor patru ziduri ale unui fan muzical clasic. Toți locuitorii din Ingolstadt se pot aplica online la www.sommerkonzerte.de/salon până în 20 mai pentru a găzdui concertele private. câștigătorul poate invita până la 15 persoane la performanța unei perechi de muzicieni pe 15 iulie; vor fi furnizate alimente și băuturi cu degetul.

Concentrația internațională a concertelor de vară Audi este subliniată de Orchestra de Cameră din Georgia în cadrul programului "Vreau să fiu în America" ​​(14 iulie). Conduita de Armenianul Ruben Gazarian, orchestra va interpreta împreună cu pianistul și activistul pentru drepturile civile, Fazil Say. A doua parte a concertului va fi organizată de Orchestra Filarmonică Wind Audi, fondată în 1962, sub Alejandro Vila, cu literatură de Leonard Bernstein și Cole Porter.

Multe alte vedete ale muzicii clasice vor fi invitate: dirijorul finlandez, de 32 de ani, Santtu-Matias Rouvali, va interpreta împreună cu pianistul Nikolai Lugansky și Philharmonia Orchestra din Londra (17 iulie). Gambizistul, dirijorul și muzicologul Jordi Savall va fi prezentat la Festivalul de la Salzburg (25 iulie) și organistul Cameron Carpenter își va prezenta improvizațiile pentru filmul silențios "Berlin - Die Sinfonie einer Großstadt" (Berlin: Symphony of a Metropolis) .

Concertele de vară Audi se vor încheia cu o noapte de club (28 iulie), în colaborare cu Taktraumfestival. În timpul acestui eveniment, un cvintet string de la PODIUM Esslingen va fuziona cu producatorul francez-cântăreț-trio dOP și va combina muzica electronică cu sunete clasice de șir.

Programul pentru toate concertele și biletele este disponibil la adresa www.sommerkonzerte.de. Rezervarea la Advance va începe pe 3 martie la ora 10:00 a.m. (Photo Copyright: Marco Borggreve)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz