Prodance Parc 1112 1200x800

Ziua Mondială a Dansului sărbătorită prin medalii la concurs și dans în aer liber

 

Ziua Mondială a Dansului, sărbătorită în fiecare an în 29 aprilie, a fost marcată de dansatorii de la Prodance 2000 prin rezultate frumoase la Concursul Național de Dans de la Bistrița și printr-un eveniment de dans în aer liber în Parcul Regina Maria din Baia Mare.

Sportivii de performanță de la școala de dans Prodance 2000 au participat sâmbătă, 28 aprilie, la competiția națională ”Cupa Floris” desfășurată la Bistrița, unde au obținut 3 medalii și alte 3 clasări în finalele concursului:

Medalia de aur a fost obținută de perechea Adrian Pop și Anca Dunca (categoria D 14-15 ani).
Medalie de argint au reușit sportivii David Mocan și Alisia Maghiari (categoria E 6-11 ani).
Medalia de bronz a fost cucerită de Darius Frîncău și Teodora Trufan (categoria Open Basic 12-15 ani Latino).

Calificări în finalele competiției au obținut sportivii: Darius Frîncău și Teodora Trufan (locul 5 la categ. Open Basic 12-15 ani Standard), Alexandru Rîpă și Riana Andreca (locul 6 la categ. Open Basic 12-15 ani Latino), Gabriel Hegheduș și Marisa Nedelea (locul 6 la categ. D 12-13 ani). Perechea Robert Vlășan și Sabina Strîmb s-au clasat în semifinală la categ. Hobby 10-11 ani.

Duminică, 29 aprilie, sportivi și dansatori adulți de la școala de dans băimăreană au celebrat Ziua Internațională a Dansului prin mai multe momente de dans în aer liber, desfășurate în Parcul Regina Maria din Baia Mare. Evenimentul dansant a început pe muzica Fanfarei Municipale Baia Mare, apoi a continuat pe ritmuri latino alături de adulți și mămici cu bebeluși care practică dansul de plăcere la Prodance 2000.

În fiecare an, Ziua Internațională a Dansului este sărbătorită pe 29 aprilie, cu scopul de a celebra această artă dincolo de orice bariere etnice, politice, culturale. Ziua Mondială a Dansului a fost declarată în 1982 de către Comitetul Internațional al Dansului şi UNESCO, marcându-se astfel ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810).

Următorul eveniment important pentru comunitatea iubitorilor de dans este Baia Mare Dance Festival care va avea loc în zilele de 5-6 mai și este organizat de școlile de dans Prodance 2000 Baia Mare și Spria Top Dance Baia Sprie.

În cadrul festivalului de dans vor fi organizate: un seminar de pregătire a sportivilor de performanță cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan și Cristina Tătar și antrenorul lor, Marton Somodi, un workshop de bachata pentru adulții din comunitatea dansatorilor latino, o petrecere pentru toți iubitorii de dans, un concurs de verificare pentru perechile de copii care nu au mai dansat în concursuri oficiale și Concursul Național de dans sportiv ”Cupa Baia Mare Dance Festival” în cadrul căruia vor face spectacol: perechea de dansatori sportivi cu 3 titluri de campioni mondiali și 15 titluri de campioni naționali ai României (Paul Moldovan și Cristina Tătar), perechea Bogdan Suciu și Carina Breban de la Prodance 2000 și copiii din grupele începătoare de la Prodance.

Evenimentele din cadrul Baia Mare Dance Festival se vor desfășura în locația special amenajată la Sala de Sport a Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victor Babeș, nr. 62A).

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz