Received 1491020744360098 1200x800

Asociația YMCA Baia Mare și Federația YMCA România organizează în perioada 3 – 5 octombrie 2018 evenimentul ”Youth Parliament/Parlamentul Tinerilor”, ce va avea loc în Baia Mare, Piata Millennium Cladirea M2, cu participarea a aproximativ 60 de tineri din Baia Mare și Cavnic.


Proiectul își propune să motiveze tinerii să devină participanți activi și implicați în societate, descoperind modul în care funcționează procesul legislativ în Uniunea Europeană și România, dar și cum se iau deciziile care ne afectează în fiecare zi în comunitate. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 3 Dialog Structurat.


Evenimentul din Baia Mare este structurat pe 3 zile, cuprinzând activități interactive pentru 60 de elevi și studenți din Baia Mare și Cavnic, după cum urmează:
* Ziua de învățare: ateliere non-formale cu privire la modalitățile de implicare în comunitate, participarea tinerilor, programe și mecanisme de implicare a tinerilor în UE, competențele – cheie recunoscute la nivelul Uniunii Europene, cooperarea actorilor din comunitate.
* Ziua simulării: exercițiu-simulare a Parlamentului European în care cei prezenți vor fi împărțiți în grupuri politice europene și vor lucra în comisii permanente pentru a dezvolta una sau mai multe propuneri legislative;
* Ziua dialogului: un dialog între tineri și decidenți politici români, vor fi prezenți la eveniment parlamentari români și reprezentanți ai autorităților publice locale. Dialogul se va desfășura în format „World Café/Cafeneaua Publică”, participanții urmând să interacționeze direct cu invitații.

Evenimentul din Baia Mare face parte din proiectul național „Europarlamentar pentru o zi: Structuri de sprijin pentru implicarea tinerilor în procesul legislativ”, coordonat de Fundația Student Plus Timișoara, în parteneriat cu Federația YMCA România, Asociația YMCA Baia Mare, Asociația Young Initiative, Forumul Tânăr din Odorhei.


Activitățile din cadrul proiectului național au inclus: 4 evenimente de consultare directă, simulare și dialog organizate la Timișoara, Odorheiu-Secuiesc, București și Baia￾Mare; o consultare națională a tinerilor ce a înregistrat până în prezent peste 1 000 de răspunsuri; dezvoltarea unor instrumente de participare online a tinerilor; crearea unei rețele locale/naționale de instituții și decidenți care sprijină participarea tinerilor la procesul democratic.


Partenerii locali sunt Asociația YMCA Cavnic, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Baia Mare.

Evenimentul face parte din calendarul Programului Baia Mare - Capitala Tineretului din România 2018 - 2019.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz