Violent Armacelorslabi

La Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie se deruleaza un proiect de parteneriat educational intre scoala, politie si biserica intitulat sugestiv “Violenta- Arma celor slabi”. Proiectul se deruleaza pe durata a circa 7 luni de zile si urmareste diminuarea fenomenului violentei in randul elevilor, mesajul clar transmis invataceilor fiind cat s epoate de clar: “Pumnul nu te face mare”. Prin acest proiect se desfasoara activitati cu elevii si parintii, la care participa si reprezentanti ai politiei si bisericii, cu menirea de ai constientiza asupra importantei autocontrolului si a cunoasterii consecintelor violentei in toate formele sale: fizica, verbala, sexuala ori e motionala.

violenta armacelorslabi1

“Viata fara violenta”, “Nu lasa violenta sa te transforme intr- un infractor”, “Mesajul meu antiviolenta”, “Violenta ne lasa fara grai, Sa rupem tacerea!!!”, “Iubeste-ti aproapele”, “De la violenta la sportivitate” sunt tematicile activitatilor prevazute a se derula in cadrul acestui proiect educational. Grupul tinta al proiectului il compun elevii claselor V-XII ai Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie in mod direct, iar indirect proiectul vizeaza si cadrele didactice, parintii elevilor si, la urma urmei, membrii comunitatii locale. Din echipa de proiect fac parte prof. documentarist Claudia Radu- coordinator, prof. Hitter Anamaria- director, prof. Flavia Schlesinger- director adjunct, prof. Mihaela Smiedt- coordinator educativ, Gabriela Pop- psiholog scolar,profesorii Rodica Muntean, Ancuta Tirean, Delia Bartha, Delia Ticala, Vlad Racolta si Meda Suarasan Pop, agentul de politie Nicolae Filip de la Politia Baia Sprie si preotul paroh Jean Yves Suarasan Pop.

Una dintre activitatile proiectului s-a desfasurat zilele trecute la Centrul de Documentare si Informare al Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie, cu participarea a doua clase de elevi- a VII-a si a IX-a. In prezenta agentului-sef principal Gabriel Trifan de la Politia Oraseneasca Baia Sprie, psihologul scolar Gabriela Pop si profesorii Flavia Schlesinger si Rodica Muntean au interactionat cu elevii pe tema violentei si au incercat sa le inoculeze ideea ca violenta este arma celor slabi si autocontrolul reprezinta solutia la problemele agresiunilor de natura fiziva, verbala, sexuala sau emotionala.

Elevilor prezenti la activitate li s-au prezentat formele de violenta, manifestarile si consecintele acestora, pprecum sio cauzele violentei- cu accentuarea mediului familial si a mediului social. Elevii au fost supusi si unui sondaj de opinie, test in cadrul caruia acestia au fost chestionati asupra trecutului lor din punct de vedere al violentei (daca au fost victima vreunei agresiuni verbale sau fizice in scoala, in ce a constat agresiunea, la cine au apelat in cazul unei agresiuni etc), daca au avut nota scazuta la purtare din cauza implicarii in conflicte, care ar fi reactia lor daca ar asiata la o agresiune si ce masuri considera ca ar trebui sa le ia profesorii pentru combaterea violentei in scoala.

Elevilro li s-a expus si o lista cu consecintele violentei, inclusive de natura legala, dupa care psihologul scolar Gabriela Pop le-a vorbit acestora si despre educarea prin autocontrol si despre constientizarea trasaturilor personalitatii proprii. In final, elevilor participanti la activitatea educationala li s-a sugerat sa fie intelepti si sa spuna STOP VIOLENTEI. Nu de alta, dar “Violenta naste violenta”.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz