DSC1526 1 1600x1000

Baia Mare Beach Handbal Challenge și-a desemnat campioanele la turneul de amatori


Cele trei zile în care Baia Mare Beach Handbal Challenge, cea mai inedită manifestare a verii în Baia Mare a programat turneul de beach handball pentru amatori, s-au concluzionat cu desemnarea campioanelor, atât la feminin, cât și la masculin.
Atmosfera de litoral, aerul de munte, fair play-ul, distracția, zâmbetele, muzica de calitate, tribunele pline, galeriile entuziaste, piruetele, aerienele, nisipul, vedetele locale și internaționale, soarele fierbinte și furtunile, precum și handbalul de calitate au fost ingredientele primelor zile din cadrul evenimentului care a adus plaja la munte.

 

 

S-au aliniat la start 121 de sportivi – 4 echipe feminine și 11 masculine -, pe lista participanților înscriindu-se și nume familiare ale handbalului băimărean. Printre demne de remarcat amintim pe cele ale lui Raul Fotonea, Ionuț Marta, Iuliu Varady, Răzvan Apostu, Csaba Nagy, Andreea Nastasă, Cristina Andrița și Andryana Naumenko. Acestora li s-au alăturat minauriștii Robert Nagy și Tudor Botea, în postura inedită de arbitri amatori de beach handball, completându-le pe arbitrele internaționale Iasmina Lascu și Amalia Constantinescu din Timișoara, cele care au asigurat corecta desfășurare a meciurilor.

 

În cele 3 zile de competiție au avut loc 38 de meciuri, deosebit de disputate și spectaculoase. La loc de cinste a fost fair play-ul și buna dispoziție, chiar dacă pe alocuri ambiția jucătorilor a dus și la contacte mai bărbătești.
În urma fazelor finale, desfășurate duminică, în semifinale concursului masculin s-au calificat echipele „Dulăii” (alcătuită din juniori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani), Mec Team (o echipă sudată, cu mulți foști și chiar actuali handbaliști, vicecampioana de anul trecut, condusă de Iuliu Varady), „Unfiltered Team” (având în componență pe Raul Fotonea și Ionuț Marta) și Golden Boys (echipă de old boys, în majoritate foști handbaliști, dar care l-a avut în poartă pe tânărul Răzvan Apostu).
Finala a fost disputată de „Unfiltered Team”, campioana primelor două ediții, și Golden Boys. Meciul s-a decis la shoot out-uri (lovituri de departajare) și a fost câștigat de Golden Boys (scor final 2-1).

 

 

Turneul feminin s-a desfășurat sub forma unui campionat tur-retur, Pisicile sălbatice, cu Cristina Andriță și Andreea Nastasă în componență, câștigând toate meciurile și totodată și locul 1.

 

Buna dispoziție a fost asigurată prin concursuri cu premii, precum cele de tras funia și proba de „târâș – grăpiș”. Pe nisipul din Centrul Vechi au avut loc și reprezentații de dans modern contemporan (Rivulus Dance) și demonstrații de kickbox.

 

Atmosfera de plajă a fost întreținută cu muzică mixată de DJ Ghiri, iar maestrul de ceremonii a fost actorul și regizorul Andrei Dinu, de la Teatrul Municipal.

 

Printre spectatorii din tribune fost remarcată și prezența Yuliyei Dumanska, venită să o încurajeze pe sora sa Marina, componentă a uneia din echipele feminine, dar și cea a familiei Ioan și Ioana Marta sau a lui Alexandru Sabău.
În ciuda condițiilor meteo, vremelnic nefavorabile, care ne-a adus „mici” provocări, turneul a continuat nestingherit, de-a lungul întregului weekend.
Atmosfera din tribune a fost pe alocuri chiar efervescentă, voluntarii noștri încurajându-și colegii angajați în meciul pentru onorabilul loc 11.
CLASAMENTUL FINAL MASCULIN:
Locul I – Golden Boys
Locul II – Unfiltered Handball Team
Locul III – Mec Team
Locul IV – Dulăii
Locul V – HC Illussion
Locul VI – Manowar
Locul IV – Marvel
Locul VIII – TBA
Locul IX – Can – dela
Locul X – Cloud 9
Locul XI – Suporter băimărean
CLASAMENTUL FINAL FEMININ:
Locul I – Pisicile sălbatice
Locul II – Tigroaicele
Locul III – Vipers
Locul IV – Phoenix

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz