DSC09286 1200x800

Cea mai importantă competiție din calendarul intern al Federației Române de Orientare din acest an s-a desfășurat la Alba Iulia în perioada 30 august-2 septembrie 2018, unde au avut loc Campionatele Naționale de Orientare în probele Individuale și de Ștafetă. Peste 300 de competitori de la majoritatea cluburilor și asociațiilor de profil din întreaga țara dar și câțiva competitori din străinătate au ținut să ia parte la aceste competiții, care s-au întrecut în cele 3 probe individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și în proba de ștafetă. Doar zona de ștafetă a fost în general alergabila, care a permis concurenților să dezvolte viteze mari de concurs, zonele de concurs pentru probele individuale fiind în general foarte tehnice și foarte greu alergabile. Un mare câștig pentru orientare a fost faptul că partenerul local de organizare, respectiv CS Unirea Alba Iulia a reușit organizarea probei de sprint chiar în cel mai important punct din țara noastră în acest an aniversar – Cetatea Alba Carolina – unde expunerea mediatică a fost foarte mare. Din acest punct de vedere (și nu numai) organizatorii merită sincere felicitări pentru întreaga organizare a competiției.
C.S. Știința Electro Sistem Baia Mare a fost unul din cele 24 de cluburi și asociații din țară care au participat la acest regal al orientării. În ciuda unei concurențe foarte acerbe, mai ales în competițiile de copii și juniori mici, sportivii băimăreni antrenați de Lucia Pop și Istvan Sebestyen, au reușit să urce de 30 de ori pe podiumul de premiere. De remarcat că într-o categorie de vârstă, respectiv M16, în probele de medie și lungă distanță podiumul de premiere a fost ocupat în întregime de către sportivii clubului.
Rezultatele obținute sunt:
Sprint
Locul II: Pop Lucia la F50
Locuri III: Roman Alexandra la F18, Strîmbu Luca la M14, Crișan Ionuț la M18

Lungă Distanță
Locuri I: Sabou Tania la F12, Catană Alexandru la M16, Sebestyen Istvan la M35
Locuri II: Roman Alexandra la F16, Hreniuc David la M14, Iacob Adrian la M16, Vădean Cătălin la M16
Locuri III: Creciun Alexandra la F16, Tecă Alina la F18, Pop Lucia la F50, Crișan Ionuț la M18, Biro Alexandru la M20
Medie Distanță
Locuri I: Manu Andreea la F14, Catană Alexandru la M16
Locuri II: Sabou Tania la F12, Roman Alexandra la F16, Strâmbu Luca la M14, Vădean Cătălin la M16, Biro Alexandru la M20
Locuri III: Kotai Alexandro la M12, Iacob Adrian la M16, Peleș Vlad la M18
Ștafetă
Locul I: Kotai Alexandro, Strâmbu Luca și Hreniuc David la M14
Locul II: Crișan Ionuț, Iacob Adrian si Vădean Cătălin la M18
Locul III: Creciun Alexandra, Tecă Alina și Roman Alexandra la F18; Culcean Roxana la F21 (în ștafeta Reprezentativei Maramureș).

Se aduc mulțumiri tuturor celor ce și-au adus aportul la obținerea acestor frumoase rezultate: sportivi, antrenori, părinților sportivilor pentru susținere, CS Știința (prin director Zamfir Mesaroș), SC Electro Sistem SRL (prin directorul general Ștefan Blasko) și Consiliului Local Baia Mare (care a suportat o parte din cheltuielile necesare efectuării deplasării).
CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz